Yeni eTwinning Projemiz:Geri Dönüşümde STEM Çözümleri (Türkiye-Azerbaycan )

Yeni eTwinning Projemiz:Geri Dönüşümde STEM Çözümleri (Türkiye-Azerbaycan )

Hepimiz tüketimi azaltır, tekrar kullanır ve geri dönüşüme katkı sağlarsak dünyadaki doğalkaynakların gelecek kuşaklara da kalmasını sağlayabiliriz. Geri dönüşüm malzeme tasarrufu sağlamakla kalmaz aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlar. Yeni bir ürün üretebilmek için çok fazla enerji ve kaynak gerekir, geri dönüşebilir malzemeleri çöpe attığımızda ise üretimi esnasında tüketilen enerji ve kaynaklarını da çöpe atmış oluruz. Geri dönüşümün amacı; kaynakların tükenmesini önlemek ve atık çöp miktarını azaltmaktır. Cam, kağıt, alüminyum, plastik, pil, motor yağı gibi maddeler geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilir hale gelir bu da ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlar. Aynı zamanda ülkelerdeki katı atıkların depolanması ve taşınması gibi sorunları da engeller.

28.02.2024 23

Öğrencilere çevre bilincini kazandırmak,  STEM becerilerini geliştirmek ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturmak amacıyla, okulumuz ogretmen ve ogrencilerinin katkilariyla Türkiye- Azerbaycan ortaklığında bir e- Twining projesi oluşturuldu. 

Proje, öğrencilerin atık yönetimi,  geri dönüşüm, enerji tasarrufu gibi konularda yaratıcı düşünme ve çözüm üretme becerilerini geliştirmeleri hedeflemektedir. 

Proje, öğrencilere STEM alanındaki kavramları anlamalarını sağlamayı, geri dönüşüm konusunda bilinç oluşturmak, çevre dostu davranışları teşvik etmeyi  öğrenci işbirliğini amaçlamaktadır.